اهمیت محیط زیست و بازیافت

محیط زیست زمانی برای ما ارزشمند می­شود که می­فهمیم چه خدمات طبیعی به موجودات این کره خاکی برای سلامتی، کیفیت زندگی و بقای آنها ارائه می­دهد. محیط زیست در تنظیم زیست­بوم، تنوع زیستی، زنجیره غذایی، منابع طبیعی و محصولات حاصل از آنها، کنترل کیفیت هوا، تعدیل دما و بلایای و زیبایی­ها طبیعی نقشی بسزا و تعیین کننده دارد. کلیه کالاها و خدماتی که انسان به کار می­گیرد به طور مستقیم یا غیرمستقیم از زمین و محیط آن به­دست می­آید. محیط زیست ثروث زنده­ی ماست و باید راه­هایی را برای بهره­مندی بهینه از آن بیابیم تا بستر حفظ این منابع و منافع برای آیندگان نیز فراهم باشد.

 ­از این رو بحث داغ ضایعات و بازیافت از چالش های زیست محیطی دنیای صنعتی امروز است. با افزایش میزان ضایعات و زباله ها در زندگی­های امروزی و مشکلات ناشی از آن از یک سو و برداشت بیش از اندازه از منابع طبیعی از سویی دیگر، اهمیت بازیافت در جوامع دوچندان شده است. در این بین با توجه به گسترش صنایع و ارزشمندی فلزات، بازیافت ضایعات فلزی بسیار مورد توجه قرار گرفته و با توجه به افزایش تقاضا و کاربردهای روزافزون، بازیافت فلزات رونق خوبی گرفته است.

ضایعات آهن با توجه به اکسیداسیون و زنگ زدن دیگر قابل استفاده نیستند و برای بازیافت جمع آوری می شوند. اما مزیت عنصر آهن در این است که بدون نگرانی در خصوص ویژگی ها و خصوصیاتش، می توان آن را تا بیشمار بازیافت کرد. استفاده و بکارگیری از آهن نه تنها پایانی نخواهد داشت بلکه روز به روز افزایش هم پیدا خواهد کرد. صنعت بازیافت طیف گسترده ای از فلزات را دربر می گیرد. بازیافت آهن نه تنها از منظر حفظ منابع طبیعی مورد توجه است بلکه با صرفه جویی در مصرف انرژی و آب، هزینه پایین­تری نسبت به استخراج معدنی داشته و باعث کاهش هزینه تولید و پایین آمدن قیمت نهایی می­گردد. میزان گازهای سمی که در حین بازیافت ذوب آهن های بازیافتی آزاد می شود درصد بسیار پایین تری در مقایسه با گازهای آزاد شده هنگام ذوب آهن خام دارد و کاهش آلودگی هوا و آب از شاخص­ترین مزیت­های زیست محیطی بازیافت فلزات است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.